Rityta 1-s

Om oss

Michaela Andreasson 

Jag heter Michaela och tillsammans med familj och personal startade jag upp Hubbes Hunddagis & Pensionat i Göteborgs norra skärgård under mars 2014.
Dagiset är sedan december under ny regi & drivs utav Sofia & Oliwer & gänget då företaget utökat med en växande kursverksamhet vilket är fantastiskt kul men även tidskrävande. 
Jag är nu 32 år, bor på Öckerö tillsammans med min man Jimmie och våra hundar Loke, Ymer & Diva. 
Våra huvudsysselsättningar är nosework,viltspår, weight pull samt simning och WTM. 
Med Loke går jag just nu besökshunds utbildningen via Svenska Terapihundskolan med målet att tillsammans jobba vidare med personer inom missbruksproblematik samt det palliativa teamet.
Har under hela mitt liv älskat djur och alltid omringat mig med dem. Har haft allt från ödlor till hästar men mitt största intresse har alltid varit hundar. 

Har tidigare erfarenhet av hunddagis och pensionat då jag som 18 åring startade upp ett dagis tillsammans med en väninna. När jag fick chansen efter en flytt till Öckerö så återupptog jag min dröm på nytt. 
När vi startade Hubbes så fanns det en mycket speciellt vän i mitt liv, nämligen Hubbe. I 11 år var han och är fortfarande min bästa vän. Hubbe var en underbar herre som på äldre år blev helt blind. Trotts det så älskade han livet och såg inga begränsningar trotts sitt synfel. Att busa med bollen eller ta ett dyk från bryggan hindrade inte denna härliga farbror. 
Att det skulle heta Hubbes var för mig en självklarhet. 
Den 22 augusti 2015 fick Hubbe somna in efter en plötslig sjukdom men det går inte en dag utan att vi saknar och pratar om honom. 
Jag brinner för att tillgodose hundens naturliga behov så berikning på alla dess sätt är något jag verkligen kan spendera tid på och gräver ner mig i all information jag kommer över. Något annat som mitt hjärta slår extra hårt för är senioren, när hunden blir gammal samt de unika individer vi ibland stöter på med speciella behov.
Jag fick sommaren 2016 äran att ta över en fantastisk vän och före detta dagisgäst, en 12 år gammal man vid namn Sigge. Vi hade fyra fantastiska månader tillammans innan han hastigt lämnade oss pga sjukdom. Vad denna farbror, gett mig, lärt mig och visat mig är helt ovärderligt och det är med ett stort leende på läpparna planeringen för olika aktiviteter riktat åt senioren är under uppbyggnad.

Med mina hundar Loke, Ymer & Diva går jag kontinuerligt kurser för att ta oss an nya utmaningar, lära oss nytt, få inspiration & komma ett steg närmare våra mål. Vi jagar just nu diplom i Nose Work klass 2 tillsammans med våra vänner Anna, Majken, Alice & Iris som vi även driver Nose Work podden ihop med. Ni missar väl inte att lyssna på den?

Jag har även börjat föreläsa den senaste tiden, en föreläsning där man kommer mig inpå djupet, föreläsningen heter, Knarkhunden - En föreläsning om hundens läkande effekt. 
En föreläsning som går tillbaka till en mörk tid i mitt liv men som jag lyckats vända med hjälp av mina älskade hundar.
Den handlr även hur man med hjälp av hunden kan ta sig igenom den värsta mardröm, att se sin pappa förtyna bort i Cancer & att sedan gå vidare med ett leende på läpparna trotts minnesbilden framför dig. 
Vill ni ta del av min resa är ni varm t välkommen på någon av de kommande föreläsningarna.
 

Utbildningar 

Hunddagis & Pensionatsföreståndare, Diplomerad sedan januari 2015
I utbildningen ingick följande:
(Hundens beteendebehov och etolog, Problemhundar och problemhundägare, Stress hos hundar, Djurskyddslagstiftningen, Raskunskap, harmoniska hundgrupper och hundens språk, Smittspridning, Första hjälpen, Rutiner på hunddagis.) 

Hundägarutbildning, Diplomerad sedan 2015
I utbildningen ingick följande: 
(Stress, Etologi, Träna hund, Raskunskap, Vardagslynad, Friskvård och massage, Aktivering och berikning, Hundens språk och beteende, Hundens hälsa och första hjälpen, Problemhundar och hundproblem.) 

Diplomerad Hundinstruktör, Diplomerad sedan 2016
I utbildningen ingick följande: 
(Etologi, Inlärningspsykologi, Belöningssystem, Hundens utvecklingsstadier, Hundens behov och skötsel, Hunden och lagen, Raskunskap, Aktivering, Stress hos hunden, Passivitet, Klickerträning.) 

Diplomerad Viltspårsinstruktör, Diplomerad sedan 2017
Regler för anlagsprov- och öppenklassprov, Hur man lägger spår och vad man bör tänka på, Vädrets påverkan, Olika underlag, Upptagsruta, Liggtidens påverkan, Försvåringar och förenklingar, Hantering av lina, Kursplanering, Vanliga frågor och problem på kurs .

Diplomerad Personsöksinstruktör, Diplomerad sedan 2018
Regler för tävling i brukssök,Grundträning i sök,Vindövningar, Vallande av ruta, Markering av funnen figurant, Problemlösningar, Försvåringar, Kursplanering.

Diplomerad Kantarellsöksinstruktör, Diplomerad sedan 2018
Grunder i sökarbete, Markering, Läsa hund i arbete, Skillnader i sökstilar mellan olika raser, Försvåring, Problemlösning, Olika miljöer, Kursplanering

Diplomerad Personspårsinstruktör, Diplomerad sedan 2018
Regler för tävling (appellklass), Hur man lägger spår och vad man bör tänka på, Vädrets påverkan, Olika underlag, Upptagsruta, Liggtidens påverkan, Förvåringar och förenklingar, Hantering av lina, Markering av föremål i spåret, Kursplanering, Vanliga frågor och problem på kurs

Diplomerad SNWK instruktör & doftprovsdomare, Diplomerad sedan 2018
inlärning av doft (etikettsättande), sökteknik (inlärning, utveckling, markering, belöningar), etologi (aggressivitet och rädsla), hundens luktsinne, problemlösning, hantering av doft, lära ut/instruera (planera, genomföra och utvärdera)
SNWKs regelverk

Externa föreläsningar & Kurser
Aktiveringskurs 25 maj - 2015
Föreläsning stress hos hund 4 juni - 2015 
Föreläsning belöningsteknik 6 augusti - 2015
Detta är hunden 18 & 19 mars - 2017
Hälsa & friskvård 29 & 30 april - 2017
Rädslor, stress & språk 27 & 28 maj - 2017
Inlärning i teorin 26 & 27 augusti - 2017
Inlärning i praktiken 30 aug & 1 Sep -2017
Detta är en hundkurs 27, 28 & 29 oktber - 2017
 

Jimmie Andreasson

Hubbe's är ett litet företag där hela familjen är engagrad och inte minst Michaelas man som under 2017 läste till hunddagis & pensionatsföreståndare. Jimmie är till vardags grävmaskinist men spenderar även han en hel del tid med våra gäster. 

Malin Tilerstrand
 
Här har vi Malin, en fantastisk tjej och lika stor hundnörd som vi. 
Hubbe's har tillsammans med Malin och hennes företag MA hundsport skapat ett samarbete för att vi skall kunna tillgodose och erbjuda våra kunder ett bredare kursutbud och kunskap. 
MA hundsport är ett företag som ligger lite utanför Borås som fokuserar på kursverksamhet för barn och vuxna inom hundträning. 
Malin bor tillsammans med sin man och har idag två cockerspaniels, Inez och Lovis som de tränar och tävlar mycket viltspår med. Även nosework, rallylydnad och tävlningslydnad finns med på schemat. 
Malin älskar att träna och tävla men mest av allt så älskar hon hunden i sig och brinner för att lära ut och att tillgodose hundens naturliga behov. 
Utbildning 
Diplomerad hundinstruktör 2016
(Etologi, Inlärningspsykologi, Belöningssystem, Hundens utvecklingsstadier, Hundens behov av skötsel, Hunden och lagen, Raskunskap, Aktivering, 
Stress, Passivitet och klickerträning)