Rityta 1-s


Team Hubbe's

Michaela Andreasson & Team Chocolateboys

Varmt välkomna till oss på Hubbe's.
Jag heter Michaela & driver tillsammans med mina grabbar Loke & Ymer Hubbe's Hundkurser sedan våren 2015, men vi är långt ifrån ensamma i detta team. 
Mars 2015, dörrarna till Hubbe's Hunddagis & Pensionat öppnades & min dröm började sakta men säkert växa tills den dag då kursverksamheten tog så otroligt mycket av min tid att jag blev tvungen att göra valet att lämna dagiset vidare, ett beslut som visade sig vara det enda rätta då vi kunde satsa fullt ut på kurser & vårt team börja sakta men säkert växa & idag står vi här med en fantastisk gemenskap & träningsfilosofi som grundar sig i fyra viktiga element, nämligen 
RELATION, GLÄDJE, MOTIVATION & INSPIRATION!

Jag heter som sagt Michaela, bor på Öckerö i Göteborgs norra skärgård tillsammans med min man & våra två grabbar, Loke & Ymer. Familjelivet är viktigast för oss, det går före allt annat, att ha tid för varandra, att bara vara & njuta av det vi har, här & nu. Men vi älskar såklart att träna med våra vänner likaså, tidiga mornar med sikte på tävling, för tävla är kul, men med rätt inställning, vi får inte glömma att det är en lek & vår tävlingsfilosofi är därför
 Vi tävlar mot oss själva & med alla andra
 vilket går hand i hand med vår träningsfilosofi
Om vi hittar alla gömmor varje gång sker ingen utveckling, då har vi gjort det för lätt
Det finns så  mycket att säga, det finns så mycket att förmedla men för att inte bli för långrandig så kan jag kortfattat säga att vi lägger störst fokus på vår gemensamma glädje, på vår relation, på motivation & hoppas det bidrar till inspiration. 
Det ska vara kul att vara hund, det ska vara kul att vara förare men framförallt så ska det vara kul att vara ett team.
Tillsammans med Loke har vi tagit oss till klass 3 där vi tagit diplom, något vi är otroligt stolta över, vi har ett diplom kvar i TEM Utomhus NW1 & TEM Fordon NW1 innan vi är uppflyttade till TEM NW2 i samtliga moment.
Lilla Y är storebror hack i häl med två diplom kvar i TEM NW1 Utomhus innan han är uppflyttad i samtliga moment & tävlar dessutom i TSM NW2. 
Jösses, jag glömde kanske säga att det är Nose Work som är vår grej, vi brinner för NW & andra nossporter så som Specialsök & spår & det är under dessa kurser ni kommer träffa oss.
Loke & Ymer är två bruna labradorer, så lika men ändå så otroligt olika.
Lär känna oss mer genom att titta in på vår instagram eller går en återblick i bloggen.

Några av de Utbildningar jag har med mig
Hunddagis & Pensionatsföreståndare 2015
Hundägarutbildning 2015
Diplomerad Hundinstruktör 2016
Diplomerad Viltspårsinstruktör 2017
Diplomerad Personsöksinstruktör 2018
Diplomerad Kantarellsöksinstruktör 2018
Diplomerad Personspårsinstruktör 2018
Diplomerad Beteendeutredare 2018
Diplomerad SNWK instruktör & doftprovsdomare 2018

Pågående Dogalärar utbildning start 2020

Lär känna Team Chocolateboys här

Fler dagar som dessa tack! Mer sol, mer värme, mer ljus, snart är den här, den älskade våren!☀️ #islandhunterssvante #jämtesjönslokeavella #labsofinstagram #jämtesjöns #labradoroftheday #labradorretriever #chocolate_squad #chocolatelabsquad #labrador #retriever #labradorsofinstagram #happy #love #family #beautiful #youandme #lifeisgood #lifeonanisland

Våra fantastiksa kollegor & team kamrater på Hubbe's

Jonna & Tuva the Staffy

Jonna och Tuva här!
Vi har varit en del av Hubbes sedan 2018 och som vi har utvecklats dessa år.
Från att ha varit ostrukturerade virvelvindar så är vi nu ett mer sammansvetsat team (även om Tuva ibland tycker att hon klarar sig bäst själv i söken).
Vårat fokus i träningen är att det alltid ska vara kul och att Tuva alltid ska få den lön hon förtjänar.
Matte älskar att nörda ner sig i vetenskaplig litteratur (om sökhundar såklart) och är man doktor i kemi är det såklart intressant att veta allt om hydrolatens minsta beståndsdelar.
Tuvas styrkor är att hon är orädd, fokuserad och att nosework är det roligaste hon vet.
Förutom nosework så tränar och tävlar vi aktivt i lydnad, två sporter som kompletterar varandra väldigt bra.
Vårat långsiktiga mål är att tävla elitklassen såklart men viktigast är att vi har kul på vägen dit!

Lär känna Tuva & Jonna mer genom att hälsa på hos dem här
 

Linda & Assistanshunden Joy

Jag heter Linda Stotzer
En hundgalen person som är envis som synden och tror att ingenting är omöjligt. 
Jag skaffade min första hund som 18 åring och har haft hundar sedan dess.
Jag har jobbat med hund sedan 2014.
Idag jobbar jag mest med att utbilda assistanshundar.
Nu har jag Labradoren Joy, 4år. 
Till vardags jobbar hon som min assistanshund. 
Vi tränar och tävlar lite viltspår, rallylydnad men framförallt Nosework.
Både jag och Joy älskar att träna nosework. Det är en rolig sport där Joy får jobba på egen ”tass” och jag får träna på att läsa av min hund.
Min träningsfilosofi är att det ska vara kul att träna hund. Vare sig det är hemma eller på tävling.
Att fokusera på en bra känsla och glädje. 
Det skapar tillit och ger en fin relation till min hund. 
Då är ingenting omöjligt.

Lär känna Linda & Joy mer genom att hälsa på hos dem här



 

Camilla & Nose Work Aussies
 

Camilla och hundarna Sonny & Milla här!
Jag är 28 år gammal och jag brinner för Nose Work.
Att kalla mig en nörd är i underkant… För snart två år sedan gick jag och Sonny en nybörjarkurs och ska jag vara helt ärlig så var jag inte superentusiastisk i början, men efter några gånger hände något och jag såg hur roligt Sonny hade och jag insåg hur roligt jag hade!
Vid tillfället var Sonny sex år gammal och vi hade provat på rallylydnad, utställning, bruks och lydnad.
Inget kändes som vår grej och jag förlikade mig helt enkelt med tanken att Sonny skulle pensioneras från tävlingar och vi skulle njuta av promenader i skogen och något spår ibland. Men tack vare Nose Work öppnades en helt ny värld där Sonny kom helt till sin rätt och vi tävlar nu aktivt i klass två med mål att ta oss till klass tre och elit, utan tankar på att gå i pension.
 
Ett halvår efter att Sonny börjat med NW var jag på jakt efter hund nummer två. Ett försök med en omplacering blev ett magplask men då dök Millas annons upp i en Facebook-grupp.
Det var två hundar som skulle ut på foder jag åkte dit och hälsade på. Först ut var den lite äldre hunden och jag kände inget speciellt.
Sen fick jag träffa Milla och det var kärlek vid första ögonkastet, det där är min hund! Hon fick följa med hem direkt och älskades av hela familjen från första stund. Milla är en riktig Ferrari som precis ska börja tävla i klass två. Målet med Milla är precis som Sonny, ta oss till klass tre och senare elit!
 
Milla och Sonny har många likheter men också många olikheter i träningen så jag får hela tiden tänka och utveckla mig själv som förare.
Milla är explosiv och har energi så det räcker och blir över, men hur samlar vi ihop, hittar förväntan i finsök och orkar jobba där? Sonny är som en Volvo, jag känner honom utan och innan och vi är en riktigt sammansvetsat team efter alla våra år tillsammans.
Där fokuserar vi på grovsök, självständighet och sedan uthållighet som krävs i de högre klasserna.
 
När vi tränar är det alltid fokus på glädje och superhjältekänslor! Nose Work är det roligaste vi vet och fokus är alltid på att lyckas och gå ifrån träningen med högt självförtroende.
Men såklart så är träningen ändå strukturerad med ett klart och tydligt mål, men det betyder inte att det blir fyrkantigt och tråkigt! Jag tror på att vi tar oss framåt genom att ha roligt, öka självförtroende och ha en tydlig målbild.
 
Jag är superstolt över att vara en del av Team Hubbe's och det ger oss så otroligt mycket att få ta del av andras utveckling samt att få hjälp med vår egna. Vi ser fram emot att hänga med teamet och de härliga sponsorekipagen under 2021 och framåt!
 
Mig hittar ni på Hubbe's i lite olika Nose Work-sammanhang framöver. Jag brinner lite extra för markeringar och tankar kring det, kanske ses vi på en tematräff i vår?!

Lär känna Camilla, Sonny & Milla mer genom att hälsa på hos dem här