Rityta 1-s

Återhämtning & att bara vara är en viktig del av semestern

Kära vänner, hur har ni det?

Idag kikar vi in för att påminna om den viktiga återhämtningen, vilan & tiden på året då vi kan tillåta oss själva att bara vara, för det är väl det semestern står för, vila & återhämtning.
Vi vill kika in för att påminna om hur viktigt det är att leva i nuet, att tillåta er själva & era hundar att gör så mycket som ingenting alls mer än att bara vara.

Jag förstår att man innan semestern tänker att ”nu ska jag hinna med det ena, det andra & det tredje” men när semestern väl kommer så är det som luften går ur & allt man önskar är att bara få njuta av dagarna utan några måsten, att bara ta dagarna för vad de är, inga planer ingen planering & vet ni vad, det är gott nog, ni är gott nog.
Ännu ett år har passerat, ett år av hundträning, tävling, planering & jobb så ge er en liten klapp på axeln & påminn er själva om hur bra ni är & hur välförtjänta både ni & hundarna är av semester & sommarlov, det var som sagt ett år sen sist.

Semester betyder inte att man behöver planera in varje dag med träning eller äventyr, semester betyder inte att du måste ha några planer alls, semester betyder att DU gör som DU vill, när DU vill & på det sätt DU önskar.

Jag vill bara skicka denna lilla påminnelse då jag upplever en semesterstress där man känner sig otillräcklig som hundägare, jämför sig själv med andra & deras planer, där man tränar men mest för att man känner att man måste när man egentligen bara vill ta en kravlös promenad i naturen eller sitta på en bänk & äta glass.

Så kära vänner, kom ihåg att njuta av er lediga tid tillsammans & tillåt er själva & era hundar att bara vara, träna när ni har energi & motivation, åk på vandring när det finns spring i benen men passa framförallt på att lägga er i solstolen med en bra bok eller podd & njut samtidigt som ni hör er bästa vän andas tungt & avslappnande tätt intill.
Tillåt er att ta vara på semestern & vila med er bästa vän helt utan dåligt samvete eller kravhjärnan som säger ”jag borde, jag måste”

Jag har sedan flera år tillbaka sett semestern som en lång vila för både mig & hundarna, inga krav, inga måsten, vi lever i nuet, tränar om vi känner för det, men mestadels så njuter vi av att bara vara.

Så idag skulle jag vilja att ni delar med er av era bästa ”bara vara” dagar, hur ser de ut?
Hur njuter ni av semestern?
Vad är återhämtning & vila för er?
Kanske är det de fem minutrarna när solen går upp med en kaffe i handen på altan?
Kanske är det när ni smyger till soffan för lite extra mys?
Kanske är det när väskan är packad & ni ger er ut på en dagstur tillsammans?
Kanske är det träningsdagen med gänget som ger kick & energi?

Men kom ihåg, andas in, andas ut, njut varje minut & var rädda om er!

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln