Rityta 1-s

Jämför dig inte med andra, ni är unika!

Jämför er inte med andra, jämför inte er hund med andras hundar & kom ihåg att det du & din hund har är unikt, något som varken går att mätas, vägas eller jämföras med någon annans.
Nu undrar ni säkert vad jag talar om & det ska jag berätta.
Jag är uppvuxen med hund i familjen, helt vanliga familjehundar som fick dagliga promenader, hängde på gården med andra djur, delade våra middagar vilket kunde vara spagetti & köttfärssås eller pannbiff & potatismos, lekte, myste & blev älskade.
De gick aldrig på kurs, vi var aldrig i stan & miljöträna utan de levde ett fullgott liv på landet, sunda & lyckliga.
Jag fick min första egna hund när jag var 18år, han gick aldrig på kurs, han var min stallkompis, min bästa vän, så älskad så saknad.
Hubbe, som företaget är döpt efter, satt i min ryggsäck tills dess att han var så stor att han kunde åka moppe med mig, sprang bredvid hästarna när vi red, skeda under täcket på nätterna, ja han levde ett fullgott liv.
För 5år sedan kom Loke in i mitt liv, med Loke känns det som att jag gjort allt, vi har gått kurser, vi har utbildat oss, vi tränar, vi tävlar & vi har tillsammans blivit mer & mer nördiga ju längre tiden går.
För 3år sedan kom Ymer in i vårt liv vilket gjorde att jag/vi växla upp ytterligare & gick från nörd till supernörd.
Idag lever jag ett liv där hundarna har absolut största fokus, våra veckor planeras efter dem, det är en god balans mellan träning, äventyr, vila & att bara vara.
Det är en livsstil som som passar mig & aldrig någonsin har jag känt att jag hör hemma på detta sätt någon annanstans.
Kanske är det den ovillkorliga kärlek bara en hund kan ge, att de hänger med på alla tokigheter oavsett vad vi gör?
Kanske är det känslan av att känna sig behöv? Kanske är det känslan av att känna att detta är något jag kan?
Eller kanske är det bara onödigt att tänka kanske, för i mina ögon är det varken ett jobb eller en hobby, det är en livsstil som passar mig, vi är familj & det är såhär vi vill leva.
Så vi skippar helt enkelt alla kanske till varför livet helt plötsligt tog en vändning & jag gick från alldaglig hundägare till hundnörd men en sak är säker, min livsstil, mitt sätt att träna & leva med hundarna oavsett alldaglig, nördig eller supernördig baseras på ett grundrecept som jag valt döpa till ”Familjen” där ingredienserna är -> Kärlek & respekt.
Varför skriver jag då detta?
Ja anledningen är att jag den senaste tiden via sociala medier kommit över inlägg där man trycker ner andra för att de varken tränar, tävlar eller lever som man själv gör med sin/sina hundar, att man stampar på den som faktiskt skaffat hund enbart med önskan om en familjemedlem & bästa vän.
Att man på ett nedlåtande & elakt sätt ifrågasätter istället för att inspirera med idéer när någon söker efter tips.
Jag ställer mig frågan, vad får man ut av detta?
Varför trycka till när man kan tipsa?
Varför trycka ned när man kan höja?
Jag kan med handen på hjärtat säga att samtliga av mina hundar har levt & lever ett fullgott liv, oavsett om de levde som gårdshundar, åkte moppe till stallet eller är ute & tränar & tävlar.
Självklart ska man ha respekt för hunden, både som ras & som individ & det är kanske inte optimalt att skaffa en Husky om man bor i en etta på Linnégatan men ”that’s not the point”
Det jag vill säga är att vi måste vara ödmjuka inför varandra, vi är alla olika, vi lever olika, våra familjer, vår livsstil & framförallt våra hundar är olika & detta gäller inte enbart i vardag utan även under träning & tävling.
Så det jag vill förmedla är i stort sett det som följer:
Jämför er inte med andra, låt er istället inspireras & plocka bitar som ni sen kan baka samman till er egna tårta.
Vi har som ovan skrivit olika livsstilar men vi har dessutom olika ”hundmaterial”
Jag har två labradorer men skulle ändå aldrig jämföra dem med varandra & absolut inte med andra utan ser dem som de individer de är, både till vardags & under träning.
Jämför er inte heller med andra under träning utan fokusera på att inspireras av andra, prova er fram & kom ihåg, alla har vi vår egna resa med vår alldeles egna hund, en unik resa som är ämnad för just er två oavsett om resan går ut på ett härligt liv på landet, ett spännande storstadsliv, ett äventyrligt vildmarksliv eller en utmanande tävlingskarriär.
Kom även ihåg, man kan träna utan att tävla & oavsett anledning till varför du skaffa hund så
står jag bakom er alla så länge hunden lever ett lyckligt liv med sunda vanor, daglig motion men framförallt ett liv där de får den kärlek de förtjänar.
Med det säger vi trevlig helg & låter denna helg bli en helg där vi inspirerar & booztar varandra❤️

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln