Rityta 1-s

Vi tränar blint, första gången på länge

Jag visar sällan videos eller skriver om vår egna träning men tack vare era önskningar tänkte jag att det kommer ske en förändring på det.

När åtet startade var vi så laddade, redo att ta oss an 2020 med inplanerad träning med sikte på en hel del tävling & målbilder om att ta Ymer till klass 3 & dessutom starta Loke i klass 3. Krasch sa det för oss alla, det kom en pandemi & vi liksom många andra hamnade i någon dvala, vad ska vi göra nu?

Vi har alltid tränat mer än vi tävlat, men jag som person behöver specifika mål att träna mot som tex ett inplanerat tävlingsdatum.
När vi inte har något inplanerat så går vi, ja vad ska jag kalla det för? Inte på sparlåga men vi har liksom lite semester hela tiden istället för endast fyra veckor på sommaren.
I takt med pandemin förändrades även företagslivet, jobbsituationen & sen kom smällen, jag måste acceptera att jag är sjuk, fysiskt & psykiskt.
Detta har gjort att jag tyvärr inte orkar på samma sätt som innan men när vi väl tränar så gör vi det & inte för att skryta men då gör vi det jäkligt bra. Med jäkligt bra innebär inte att något är perfekt utan snarare att vi jobbar vidare mot våra mål, med glädje & motivation.
Vi plockar delar som är bra, delar som är ännu bättre & delar som är riktigt jäkla bra.
Men vi tittar även på hur vi kan utvecklas & bli bättre, vilket till 99% handlar om mitt förararbete.

Den senaste tiden har vi pga min ork inte hunnit med planerade träningar med våra vänner så mycket som vi önskar, jag känner dock att jag har en fördel som företagare & instruktör som ger mig möjlighet att träna innan & efter kurs.
Ibland riggar vi, ibland städar vi, något jag är tacksam för.
Vi har de senaste månaderna lagt mycket tid på microsök, små områden med fokus på olika delar, alltid med en sak i taget som tex, markeringar, oåtkomliga, höga osv, här jobbar vi dessutom med kända gömmor & baserat på det i takt med att tävlingssäsongen ställts in så har vi nästan glömt hur det är att träna & tävla utan vetskap om gömmans plats men igår var det ändå på tiden & Karin riggade 4 sök för oss med 2 gömmor i varje område.

Sök 1: Närliggande gömmor
Sök 2: Höga gömmor
Sök 3: Oåtkomliga
Sök 4: Spegelgömmor

Analysen så här långt är följande:
Loke är fantastisk, självständig med hög motivation. Lyhörd & kollar av där jag ber, lägger ingen onödig tid där det är tomt.
Tydlig vid funnen gömma.
Jag däremot har en del att jobba på, lite ringrostig, förvånat uttryck trotts att jag kan vara säker på när han markerar, speciellt höga. Påvisar vid sök två vid samma ställe flera gånger istället för att tänka ”hur rör sig vinden, hur ser området ut, vad har vi missat”
Med Loke så är varje belöning en explosion, något som leder till högre intensitet vilket kan leda till slarv & att det går för fort, MEN det är så svårt att behärska sig. Jag behöver ta med mig att vi belönar något lugnare vid gömmorna så kan vi explodera tillsammans efteråt.
I samband med att jag skriver detta så tänker jag ”ska jag verkligen förändra belöningarna när det är vad han önskar & tar oss framåt”
Det handlar nog om att tänka igenom innan vi startar söket som tex sök 1, närliggande där han hittar en, jag ser att han har jobbat på fler i samma område, ger honom ändå en pangbelöning vilket leder till lite nagg i andra gömman, här kan en lugnare belöning & samla upp vara till hjälp.

Men, summa summarum, det var längesedan vi tränade blint & jag kan inte vara annat än nöjd med Lokes isats. Att få utvecklas & dela glädjen med denna pralin är ett äventyr utöver de högsta drömmar.

För att se vår träning, besök vår facebook eller instagram.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln