Rityta 1-s

Motor Nosen - Tillsammans mot Psykisk ohälsa

Pris:
0 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1912374
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Motor Nosen - Tillsammans mot Psykisk ohälsa, en Nose Work cup i 3 delar med final under Motorns dag på Hönö den 24/8

Psykisk ohälsa smittar inte, psykisk ohälsa är inte farligt om man får hjälp & lär sig hantera känslorna & acceptera att det är okej att inte alltid vara okej, att det är okej att känna som man gör & jobba vidare därifrån.
Vad som är skrämmande är att psykisk ohälsa är ett växande problem i vårt samhälle & i samband med att det växer så stryper vi resurserna till samtalsterapi med psykologer, kbt osv, samtidigt som recepten på olika preparat skrivs ut & körtiderna till det första samtalet med någon som vill lyssna är på ca 2år & det är precis där jag själv är idag.
Med diagnosen traumatiserad, ångest & oro finns ingen tid för mig men gott om tabletter att stänga ner känslorna som jag önskar få lyfta till ytan & bearbeta.
Detta är för mig helt oacceptabelt!

Tillsammans med Hönö Motorklubb bjuder vi därför in till en Nose Work cup där överskottet oavkortat kommer gå till ungdomar med psykisk ohälsa.
Cupen kommer vara uppdelad i 3 delar varav sista tillfället en final under Motorns dag i Hönö.
Givetvis kan man vara med & bidra vid enstaka tillfällen om man inte vill vara med på hela cupen.
Det finns inget doftprovskrav för denna cup då vi ser att alla ska ha möjlighet att vara med & bidra oavsett hur långt man kommit i träningen.

Eftersom det är ett samarbete med HMK är temat givetvis motorer & allt som hör därtill.
Varje tillfälle kommer därför bestå utav fordon/motorsök, givetvis med en tvist. För visst räknas motorer som behållare om man ställer 12 på rad?

Deltävling 1: Torsdag 27/6 kl 18:00-20:00
Deltävling 2: Torsdag 15/8 kl 18:00-20:00
Deltävling 3/Final: Lördag 24/8 kl 09:00-11:00

Varje tillfälle kommer bestå utav 3 sökområden med temat Motor.
Vi startar kl 18:00 & fortsätter tills dess att sista ekipaget gjort sitt sök, man kommer alltså någon gång mellan den utsatta tiden, anmäler sig, gör sitt sök & är sedan redo för kvällen.
Klarar man 2 av 3 sök går man hem med en fin rosett.
Poängen inför finalen kommer räknas i hur många gömmor man tar men det kommer dessutom delas ut stickers i form av motorer för bla, samarbete, självständighet, koppelhantering osv.

Vinnaren kommer sedan att koras på scenen där de blir tilldelad en riktigt fin vinst med bla ett set med halsband & koppel från JH Design, Nose Work kit & givetvis vinnarpokalen från Motor Nosen 2019.

Pris för att delta i hela cupen 895:-
Enstaka CR tillfälle 325:-

Bokning sker till hubbeshundkurser@outlook.com
Vid bokning uppge namn, adress, tel samt hundens namn, ras & mankhöjd.

Varmt välkomna!